كيك الريد فيلفت
المقادير ⬇️
- كوب ونص زبده
- كوب ونص السكر
- 3 بيضات
- 2 معلقه كبيره كاكاو
- كيس ونص لون أحمر "خاص بالاكل بالحلويات"
- معلقه صغيره من الملح
- 2 كوب ونص دقيق
- معلقه صغيره فانيليا
- كوب لبن رايب
- معلقه صغيره بيكنج بودر
- معلقه كبيره من الخل
مقادير كريمة التزيين ⬇️
- ربع كيلو جبنه كريمي ناعمه
- 2 كوب سكر بودره
- معلقه صغيره فانيليا ويفضل تكون سايله
- مكعب صغير زبده حوالي 110جرام
طريقة التحضير 🥣
- باستخدام المضرب الكهربائي اخلطي الزبده والسكر واضربيهم كويس على السرعه المتوسطه، وبعدين حطي البيض والفانيليا واضربيهم كويس برضه وعلى نفس السرعه.
- هتجيبي طبق صغير وتخلطي فيه اللون الأحمر مع الكاكاو وبعدين هتحطيهم مع البيض والسكر.
- حطي الملح والدقيق والبيكنج بودر واللبن الرايب على الخليط الاساسي ، واخلطيهم كويس، وبعدين هتضيفي معلقة الخل واخفقي جيداً.
- لما تتأكدي ان القوام متجانس واللون مكفي الخليط، هتحطي الخليط فى قالب الكيك، ودخليه في الفرن على درجة حراره 350 درجه، لمدة ساعه كامله.
- هتخرجي الكيك من الفرن وتسبيه تلت ساعه يبرد، وبعدين تقسمي الكيك 3 طبقات بسكينه رفيعه من النص
طريقة كريمة التزيين ⬇️
- تخلطي الزبده و الجبنه الكريمي بالمضرب كويس جدا.
- ضيفي السكر البودره للخليط، على مرتين "نص الكميه الاول وبعدين حطي باقى السكر واضربيه.
- حطي الفانيليا واتاكدي ان الخفق تمام لحد ما القوام يبقى متجانس وجاهز .
- هتفردي الكريمه بين الطبقات، وبعدين تغطي بيها الكيك من برا وتتأكدي إن مافيش أي أجزاء بارزة من الكيك.
حسب رغبتك ممكن تضيفي شرايح فراوله او ترشي السطح والجوانب باللون الأحمر.
- دخليها التلاجه قبل التقديم ب 3 ساعات على الاقل.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق