الأربعاء، 2 سبتمبر 2020

طريقة تحضير سويسرول

 


سويسرول

مقادير السبونج كيك ⬇️
4 بيضات
2/3 كوب ( 130 جرام ) سكر
1/3 كوب ( 40 جرام ) دقيق
3 معلقه كبيره مسحوق الكاكاو الخام
صينيه مقاس 30 × 40
مقادير شراب السكر ⬇️ 1/3 كوب ماء
50 جرام سكر بودره



مقادير الحشوه ⬇️
2/3 كوب ( 160 مل ) كريمة خفق
2 معلقه كبيره سكر
كاكاو وسكر بودره للتزيين



طريقة التحضير 🥣
- اضربي البيض كويس فى البدايه وبعدين ضيفي السكر وقلبيهم مع بعض وبعدين انقلى الوعاء فوق وعاء تاني من الماء المغلي ( حمام بخار مائي ) واستمري فى التقليب بالمضرب الكهربائي على سرعه قليله لمده ماتقلش عن 3 دقايق لحد ما الحجم يتضاعف معاكي
- اخلطى الطحين مع الكاكاو وبعدين بالتدريج هتضيفي خليط البيض مع التقليب بعد كل إضافه.
- صبي خليط الكيك فى صينيه مبطنه بورق الزبده وتساوي سطحها كويس جدا
- سخني الفرن على درجة حراره 200 درجه ودخليها لمدة 7 : 8 دقايق.
- خرجى الكيك من الفرن وظبطي الحواف بتاعته بسكينه صغيره وبعدين اقلبيه وحضري شراب السكر هتغلى الماء مع السكر وبعد ما يبرد هتدهني الكيك بالكامل بشراب السكر.
- اضربي الكريمه مع السكر لحد ما يتضاعف حجمها وتبقى لينه معاكي.
- وزعيها بالتساوي على سطح الكيك مع ترك نص سم فى النهايه فاضي
- لفي الكيك براحه خالص حوالين الحشوه على شكل رول وبعدين حطي عليها صوص الشوكلاته
- قطعي السويسرول شرايح وقدميه وبالهنا والشفا

.


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

    Got it 👉👉 Receive a $500 Visa Gift Card  💥💥💥💥💥💥💥💥